Συνταγή: Ρόστι, μια μεγάλη τηγανίτα πατάτας

Το ρόστι κατάγεται από την Ελβετία, όπου παραδοσιακά το φτιάχνουν μόνο με πατάτα, βούτυρο και αλατοπίπερο. Στη δική μας εκδοχή, ο σεφ εμπλούτισε τη συνταγή με μελίχλωρο Λήμνου.

15′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ρόστι, βάζουμε τις τριμμένες πατάτες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν τα υγρά τους για περίπου 15 λεπτά.
  2. Τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και τις αδειάζουμε σε μπολ.
  3. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  4. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  5. Προσθέτουμε τις πατάτες με το τυρί και λίγο λίγο το βούτυρο, ανακατεύοντας ενδιάμεσα με μια κουτάλα.
  6. Στρώνουμε τις πατάτες με το τυρί και το κρεμμύδι σε μια ισόπαχη στρώση (σαν ομελέτα) και τηγανίζουμε για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν από τη μία πλευρά.
  7. Με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα καπάκι κατσαρόλας καπακώνουμε το τηγάνι και γυρίζουμε προσεκτικά το ρόστι από την άλλη πλευρά (όπως κάνουμε με την ομελέτα).
  8. Για καλό και για κακό, προτιμότερο είναι να αναποδογυρίσουμε το ρόστι πάνω από τον νεροχύτη.
  9. Τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί και η άλλη πλευρά και να ροδίσει για περίπου 6-7 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε (κατά βούληση) και σερβίρουμε το ρόστι ζεστό.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy