30′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για την ρώσικη σαλάτα ξεκινάμε και βράζουμε τις πατάτες μαζί με τα καρότα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Στα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε και τον αρακά.
- Τα στραγγίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μικρά καρέ του 1 εκ.
- Τα ρίχνουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.
- Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα παντζάρια για 30 λεπτά, τα στραγγίζουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε κι αυτά σε μικρά καρέ του 1 εκ.
- Τα ρίχνουμε στο μπολ, προσθέτουμε τον αρακά, τα αγγουράκια τουρσί, την κάππαρη, τα κρεμμυδάκια, το ζαμπόν, τον άνηθο και τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, αλλά με απαλές κινήσεις, για να μην τα λιώσουμε.
- Ανακατεύουμε καλά τη μαγιονέζα με τη σκόνη μουστάρδας και τον χυμό λεμονιού και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα η μαγιονέζα.
- Διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 