Συνταγή: Ρολό αρνί γεμιστό με συκωταριές

Ένα αρνί με ολίγον από... κοκορέτσι μας προτείνει εδώ ο σεφ. Είναι γεμιστό με συκωταριά κομμένη σε κυβάκια και έχει και μπόλικα μυρωδικά.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
25′ προετοιμασία
1:40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 2:5′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το ρολό αρνί γεμιστό με συκωταριές ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 50 ml λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τα κρεμμύδια, τον άνηθο και το σκόρδο για περίπου 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαραθούν
  2. Προσθέτουμε τα συκωτάκια, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  4. Βάζουμε τις σπάλες σε επιφάνεια εργασίας με την εξωτερική πλευρά προς τα κάτω και τις αλατοπιπερώνουμε.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα στις 2 σπάλες, σε όλο το μήκος τους, αφήνοντας 3 εκ. στις άκρες για να μπορέσουμε να τις τυλίξουμε.
  6. Κλείνουμε σε ρολό κατά μήκος και δένουμε το κάθε ρολό με σπάγκο κουζίνας.
  7. Βάζουμε τα ρολά σε γάστρα, τα αλείφουμε με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε με κλειστό καπάκι για 1 ώρα.
  8. Ξεφουρνίζουμε, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150° C και γυρίζουμε τα ρολά από την άλλη πλευρά.
  9. Συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς καπάκι για περίπου 1 + 15΄ – 1½ ώρα ακόμη, γυρίζοντας τα ρολά, ώστε να μαλακώσει το κρέας και να ροδίσει ολόγυρα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy