Συνταγή: Ροδάκινο τουρσί με χαμομήλι

Σερβίρουμε το τουρσί ροδάκινο με χαμομήλι με αλλαντικά και φρέσκα λευκά τυριά, το προσθέτουμε σε σαλάτες και το σερβίρουμε δίπλα σε ψητά κρεατικά.

Η κυπριακή ναυτιλία οδεύει προς μείωση στη χρήση πλαστικών
25′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 25′

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 1.200 γρ.

Διαδικασία

  1. Για το ροδάκινο τουρσί με χαμομήλι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ροδάκινα και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μία βράση.
  2. Παράλληλα, έχουμε έτοιμα μερικά μέτριου μεγέθους γυάλινα αποστειρωμένα βάζα, τόσα ώστε να χωρέσουν ακριβώς τα κομμάτια ροδάκινου.
  3. Μοιράζουμε τα ροδάκινα στα βάζα και, μόλις το υγρό στην κατσαρόλα πάρει βράση, τραβάμε από τη φωτιά και απογεμίζουμε τα βάζα μέχρι επάνω, χωρίς να το σουρώσουμε.
  4. Τα ροδάκινα πρέπει να είναι εντελώς καλυμμένα με το υγρό.
  5. Αν χρειαστεί, τα πιέζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι για να βυθιστούν καλά.
  6. Κλείνουμε τα βάζα, αφήνουμε το τουρσί να κρυώσει εντελώς και φυλάσσουμε σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.
  7. Το ροδάκινο τουρσί με χαμομήλι, είναι έτοιμο μετά από 3-4 ημέρες.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy