Συνταγή: Ριζότο με κολοκύθα και κασέρι

Το ζαμπόν, η παρμεζάνα και το κασέρι δίνουν έξτρα πόντους νοστιμιάς στο ριζότο. Θα το λατρέψουν τα παιδιά.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το ριζότο με κολοκύθα και κασέρι ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 30 γρ. από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ζαμπόν με την κολοκύθα και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 2 κουτάλες της σούπας από το ζεστό νερό.
  4. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά.
  5. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το νερό και το ρύζι να μαλακώσει.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, το υπόλοιπο βούτυρο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι.
  7. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να λιώσουν τα τυριά και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy