Συνταγή: Ριγανάτη τηγανιά-αστραπή με μοσχάρι

Το ιδανικό είναι να μαγειρέψουμε την τηγανιά σε δύο τηγάνια, ταυτόχρονα. Διότι, αν ρίξουμε όλο το κρέας σε ένα, θα πέσει η θερμοκρασία και το φαγητό θα «βράσει».

Θα είναι δεσμευτικό για όλες τις πλευρές και θα περιλαμβάνει σχέδιο δράσης με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και καταμερισμό ευθυνών
10′ προετοιμασία
5′ μαγείρεμα
Σύνολο: 15′

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το ιδανικό είναι να μαγειρέψουμε αυτή την τηγανιά σε δύο τηγάνια, ταυτόχρονα. Διότι, αν ρίξουμε όλο το κρέας σε ένα σκεύος, θα πέσει η θερμοκρασία και το φαγητό θα «βράσει». Δεν είναι δύσκολο, τα υλικά είναι λίγα και το μαγείρεμα πολύ απλό. Εναλλακτικά, ετοιμάζουμε την τηγανιά σε δύο δόσεις, μοιράζοντας ανάλογα στη μέση όλα τα υλικά. Για μέτρια ψημένο κρέας (που είναι το ιδανικό για τη συνταγή), αρκεί τηγάνισμα για 11⁄2-2 λεπτά. Αν το θέλουμε πιο ψημένο, συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για την ριγανάτη τηγανιά-αστραπή με μοσχάρι, ζεσταίνουμε δύο ευρύχωρα αντικολλητικά τηγάνια ταυτόχρονα, στην πιο δυνατή θερμοκρασία, σκέτα, χωρίς λιπαρή ουσία.
  2. Όταν κάψουν πολύ καλά, ρίχνουμε στο κάθε σκεύος το μισό λάδι, το μισό βούτυρο, τις μισές λωρίδες μοσχαριού και το μισό σκόρδο.
  3. Τηγανίζουμε τα υλικά σε κάθε σκεύος για περίπου 1½ λεπτό, ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι το κρέας να ροδίσει παντού, αλλά να μη στεγνώσει.
  4. Μοιράζουμε σε κάθε σκεύος τον μισό χυμό λεμονιού και τα σείουμε να απλωθεί παντού.
  5. Τέλος, σκορπίζουμε σε κάθε τηγανιά τη ρίγανη, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Σερβίρουμε την την ριγανάτη τηγανιά-αστραπή με μοσχάρι αμέσως.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy