Συνταγή: Ρεβύθια με μελιτζάνες στην κατσαρόλα

Με μελιτζάνες, ντοματίνια και μυρωδικά, αυτά τα ρεβύθια γίνονται ένα απολαυστικό, ζουμερό και άκρως εποχικό φαγητό. Ιδανικά τρώγονται σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με μια πικάντικη φέτα και αφράτα παξιμάδια.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
1:30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:50′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ρεβύθια με μελιτζάνες στην κατσαρόλα, αρχικά βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να ξεπικρίσουν.
  2. Στη συνέχεια, τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  3. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβύθια και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ.
  4. Βράζουμε για περίπου 50-55 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Έπειτα, τα στραγγίζουμε.
  6. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  7. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκο και ξερά) με το σκόρδο και τη μελιτζάνα για περίπου 5-6 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
  8. Ρίχνουμε τα ρεβύθια, αλατοπίπερο, το λεμόνι και νερό τόσο ώστε να καλύψουμε όλα τα υλικά.
  9. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να σωθούν τα περισσότερα υγρά.
  10. Σκορπίζουμε τον άνηθο, τα ντοματίνια, μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy