Last updated:
5′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα ρεβύθια λεμονάτα αρχικά ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα τρίβουμε λίγο με τα χέρια, ώστε να φύγουν οι πολλές φλούδες.
- Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό, να τα σκεπάσει κατά 3-4 εκ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, τουλάχιστον 45 λεπτά, ανάλογα και με την ποικιλία.
- Ρίχνουμε τον λεμονοχυμό, μαγειρεύουμε για άλλα 4 – 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε τα ρεβύθια με μισό κομμάτι λεμόνι στο πιάτο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 