Συνταγή: Ρεβύθια λεμονάτα

Οκτώ στους δέκα θαμώνες στην μπακαλοταβέρνα Σκυλόδημος παραγγέλνουν ρεβύθια, γιατί είναι χυλωμένα, ξινούτσικα και απίθανα νόστιμα.

Last updated:
5′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ρεβύθια λεμονάτα αρχικά ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα τρίβουμε λίγο με τα χέρια, ώστε να φύγουν οι πολλές φλούδες.
  2. Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό, να τα σκεπάσει κατά 3-4 εκ.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, τουλάχιστον 45 λεπτά, ανάλογα και με την ποικιλία.
  4. Ρίχνουμε τον λεμονοχυμό, μαγειρεύουμε για άλλα 4 – 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε τα ρεβύθια με μισό κομμάτι λεμόνι στο πιάτο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy