Συνταγή: Ρεγκοσαλάτα

Οι Σμυρνιοί, ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση, έφτιαχναν τη σαλάτα με χαβιάρι, αυγά σολομού, ρέγκας ή ταραμά.

προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 15′

Η αυθεντική συνταγή γίνεται με τα αυγά της ρέγκας και η διαδικασία μοιάζει πολύ με αυτή της ταραμοσαλάτας.

Υλικά

Βάρος: 300 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη ρεγκοσαλάτα ξεκινάμε χτυπώντας στον κάδο του πολυκόφτη το κρεμμύδι μέχρι να πολτοποιηθεί
  2. Προσθέτουμε τα αυγά ρέγκας και το ξίδι , το χυμό λεμονιού και το ψωμί. Χτυπάμε στον πολυκόφτη μέχρι να πολτοποιηθούν καλά και να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σε συνεχή αλλά αργή ροή, χτυπώντας ταυτόχρονα μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy