20′ προετοιμασία
1:20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:40′
Υλικά
Μερίδες: Για 1 φόρμα 22 x 12 εκ.
Διαδικασία
- Για το ψωμί με κολοκύθα, καρύδια και μπαχαρικά ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Απλώνουμε τα κυβάκια κολοκύθας σε λαδωμένο ταψάκι, τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας για να λαδωθούν παντού και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν λίγο.
- Τα βγάζουμε, τα λιώνουμε με πιρούνι και αφήνουμε τον πολτό στην άκρη, χωρίς να σβήσουμε τον φούρνο.
- Παράλληλα, σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο.
- Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κολοκύθα, το μετρημένο ηλιέλαιο και το νερό.
- Ανακατεύουμε, αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο με τα στεγνά υλικά και χτυπάμε με το φτερό μέχρι απλώς το μείγμα να βραχεί.
- Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες,ανακατεύουμε, αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ με διαστάσεις περίπου 22 x 12 εκ. και ψήνουμε για 1 ώρα ή λίγο περισσότερο, μέχρι να ψηθεί καλά το ψωμί στο κέντρο του.
- Το αφήνουμε στη φόρμα για 10 λεπτά, το ξεφορμάρουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 