Συνταγή: Ψωμάκια μπριός για burger

Ο σεφ Άρης Βεζενές μας δίνει την τέλεια συνταγή για αφράτα ψωμάκια μπριός για μπέργκερ. Το μυστικό του: βάζει γάλα σε σκόνη που κάνει τη ζύμη πιο πυκνή και βοηθάει τα ψωμάκια να διατηρηθούν περισσότερο.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: για 12 ψωμάκια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ψωμάκια μπριός για burger αρχικά ανακατεύουμε με τον γάντζο στον κάδο του μίξερ το αυγό, το φρέσκο γάλα και τη μαγιά.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα σε σκόνη και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για ακόμη 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο και χτυπάμε για 10 λεπτά. Η θερμοκρασία της ζύμης πρέπει να είναι περίπου 30°C, για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  4. Βάζουμε τη ζύμη σε πλαστικό σκεύος, σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και ξεκουράζουμε για 10 λεπτά.
  5. Κόβουμε τη ζύμη σε περίπου 10 κομμάτια των 80 γρ. και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε τσέρκια διαμέτρου 16 εκ. και τα πατάμε με τα χέρια μας ώστε να απλώσει το ζυμάρι σε όλο το τσέρκι. Αν δεν έχουμε τσέρκι, τα ακουμπάμε απλώς σε λαδόκολλα και πιέζουμε ελαφρώς να απλώσουν λίγο.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 50-60°C και αφήνουμε τα ζυμαράκια μέσα, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο (περίπου 40 λεπτά).
  7. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C, προθερμαίνοντας μαζί και μια γάστρα για 20 λεπτά.
  8. Βάζουμε τα ζυμαράκια μέσα στη γάστρα, τα αλείφουμε με τους κρόκους (προσεκτικά για να μην ξεφουσκώσουν), κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε για 20 λεπτά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy