Συνταγή: Ψητά μήλα με κατσικίσιο γιαούρτι και καρύδια

Τα ψητά μήλα είναι μια ωραία ιδέα για όταν θέλουμε να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για γλυκό, χωρίς να μπούμε σε πολύ κόπο και χωρίς να κάνουμε μεγάλη ατασθαλία.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
7′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 37′

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπήκαμε αισίως στη σεζόν των μήλων. Αυτό το γλυκό τα αξιοποιεί με έναν πολύ απλό τρόπο. Ψήνονται, καραμελώνουν στον φούρνο και γίνονται έτσι το τέλειο συνοδευτικό για γιαούρτι.

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Για τα μήλα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ψητά μήλα με κατσικίσιο γιαούρτι και καρύδια, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 1 λεπτό το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
  3. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και αδειάζουμε το λιωμένο μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 20 εκ.
  4. Τακτοποιούμε από πάνω τα μήλα και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν.
  5. Σερβίρουμε συνοδεύοντας, αν θέλουμε, με κατσικίσιο γιαούρτι και χοντροκομμένα καρύδια.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy