Συνταγή: Ψητά λαχανικά με κρέμα κατίκι και σάλτσα ντομάταs

Ένα ελαφρύ βραδινό ή μια απλή και νόστιμη σαλάτα για να συνοδεύσουμε τα ψητά κρεατικά και να έχουμε ένα πλήρες και ελαφρύ γεύμα.

30′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τα λαχανικά

Για τη σάλτσα ντομάτας

Για την κρέμα κατίκι

Διαδικασία

Λαχανικά

  1. Για τα ψητά λαχανικά με κρέμα κατίκι και σάλτσα ντομάταs ξεκινάμε και αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και τα λαδώνουμε με 40 ml από το ελαιόλαδο.
  2. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου για περίπου 10 – 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  3. Εναλλακτικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  4. Απλώνουμε τα λαχανικά σε μία στρώση και ψήνουμε στο ψηλό ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για περίπου 7 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Τα βγάζουμε σε πιατέλα, τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκορπίζουμε τη ρίγανη και το μαϊντανό.

Σάλτσα ντομάτας

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κρέμα κατίκι

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι όλα τα υλικά.
  2. Σερβίρουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα ντομάτας και την κρέμα κατίκι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy