30′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:
Υλικά
Μερίδες: 6
Για τα λαχανικά
Για τη σάλτσα ντομάτας
Για την κρέμα κατίκι
Διαδικασία
Λαχανικά
- Για τα ψητά λαχανικά με κρέμα κατίκι και σάλτσα ντομάταs ξεκινάμε και αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και τα λαδώνουμε με 40 ml από το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου για περίπου 10 – 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Εναλλακτικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Απλώνουμε τα λαχανικά σε μία στρώση και ψήνουμε στο ψηλό ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για περίπου 7 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα βγάζουμε σε πιατέλα, τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκορπίζουμε τη ρίγανη και το μαϊντανό.
Σάλτσα ντομάτας
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Κρέμα κατίκι
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα ντομάτας και την κρέμα κατίκι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 