Συνταγή: Ψευτοσουφλέ με μπρόκολο

Χορταστικό και εύκολο γεύμα για όλη την οικογένεια.

15′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 55′

Υλικά

Μερίδες: για 1 ταψί 22 εκ.

Διαδικασία

  1. Για το ψευτοσουφλέ με μπρόκολο ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  2. Σε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. ή σε ένα μικρό πυρέξ, ρίχνουμε το σύγλινο (ή όποιο άλλο αλλαντικό χρησιμοποιήσουμε), τα κομματάκια του ψωμιού, το σκόρδο, το λάδι, τη μισή ρίγανη (1/2 κουτ. γλυκού) και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  3. Ψήνουμε για 10 λεπτά, στο μεσαίο ράφι, μέχρι τα κομματάκια του ψωμιού να ροδίσουν ελαφρώς.
  4. Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο (δεν τον σβήνουμε) και αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν ελαφρώς.
  5. Βάζουμε από πάνω τα κομμάτια από το μπρόκολο ή το κουνουπίδι και σκορπίζουμε τη φέτα.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το γάλα με τα αυγά και την υπόλοιπη ρίγανη (1/2 κουτ. γλυκού) και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.
  7. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι το φαγητό να ροδίσει.
  8. Το σερβίρουμε ζεστό.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy