Συνταγή: Ψαρονέφρι με κόκκινο γλυκό κρασί

Το χοιρινό φιλέτο λέγεται και ψαρονέφρι και μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα. Η γλυκιά Μαυροδάφνη, δίνει άρωμα και γεύση καθώς και μια δεμένη ιδιότυπη σάλτσα.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο κλάδος αστυνομικού Σώματος, ΙΣΟΤΗΤΑ αναφορικά με την προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής της μισθολογικής αναβάθμιση των κλιμάκων στα Σώματα Ασφαλείας
10′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τη συνταγή με το ψαρονέφρι με κόκκινο γλυκό κρασί, αρχικά κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες πάχους περίπου 1½ εκ.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζουμε σε ένα μπολ και στο ψυγείο, μέχρι να τα μαγειρέψουμε.
  3. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε σε δύο δόσεις τα κομμάτια του κρέατος, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. (Δεν σοτάρουμε όλη την ποσότητα μεμιάς, γιατί τότε το κρέας θα βράσει μέσα στα υγρά του αντί να σοταριστεί σωστά και να ροδίσει).
  4. Βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στο σκεύος τα κρεμμύδια.
  5. Ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν κάπως και να γλυκάνουν.
  6. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπαχάρι, τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
  7. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και σβήνουμε με την Μαυροδάφνη και το βαλσαμικό. Αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 7 – 8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας και η σάλτσα να μειωθεί και να δέσει ελαφρώς.
  8. Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε το ψαρονέφρι με κόκκινο γλυκό κρασί, με αφράτο ρύζι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy