30′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:10′
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το ψάρι αλά σπετσιώτα, πρώτα, σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 50 ml από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το 1 κρεμμύδι με το 1 σκόρδο και τις ντομάτες για 4-5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη δάφνη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 400 ml νερό. Mαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σάλτσα.
- Παράλληλα, αλατοπιπερώνουμε τις φέτες ψαριού και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο από το λάδι και σοτάρουμε το ψάρι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε σε ένα σκεύος.
- Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις πατάτες για 2-3 λεπτά, ίσα ίσα να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις απλώνουμε σε μία στρώση σε μέτριο ταψί.
- Στο ίδιο τηγάνι και στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα απλώνουμε σε μία στρώση πάνω στις πατάτες.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα απλώνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια. Τακτοποιούμε όμορφα από πάνω τις φέτες ψαριού και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια τη σάλτσα και σκεπάζουμε καλά με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή, τραγανή κρούστα στην επιφάνεια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 