20′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πρασο-κιμαδοκεφτέδες πρώτα βάζουμε τα πράσα σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά χωρίς να τα στύψουμε, για περίπου 30 λεπτά.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια, σε μέγεθος μικρού αυγού.
- Βάζουμε περίπου 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις κροκέτες (χωρίς να τις αλευρώσουμε)σε δόσεις για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε τις πρασο-κιμαδοκροκέτες ζεστές, συνοδεία γιαουρτιού με καυτερή πάπρικα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 