Συνταγή: Πρασο-κιμαδοκροκέτες

Πεντανόστιμες και ευκολότατες κροκέτες με πράσο και κιμά από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

20′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πρασο-κιμαδοκεφτέδες πρώτα βάζουμε τα πράσα σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  2. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά χωρίς να τα στύψουμε, για περίπου 30 λεπτά.
  3. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια, σε μέγεθος μικρού αυγού.
  4. Βάζουμε περίπου 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις κροκέτες (χωρίς να τις αλευρώσουμε)σε δόσεις για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Σερβίρουμε τις πρασο-κιμαδοκροκέτες ζεστές, συνοδεία γιαουρτιού με καυτερή πάπρικα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy