Συνταγή: Πράσινα φασολάκια με αγγούρι, δυόσμο και ψητό μοσχάρι

Τα πράσινα φασολάκια με αγγούρι, δυόσμο και ψητό μοσχάρι είναι ένα πιάτο ελαφρύ και χορταστικό ό,τι πρέπει για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 5,47%.
30′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα.
  2. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε μπολ και με την υπόλοιπη αλείφουμε τα μπαστουνάκια της μπριζόλας.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να μαριναριστούν.
  4. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για 8 – 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε για 2 λεπτά σε βαθύ μπολ με κρύο νερό, ώστε και να σταματήσει ο βρασμός, και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
  6. Στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε σαλατιέρα.
  7. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας.
  8. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 50 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» το κρέας για περίπου 4 – 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί όσο μας αρέσει.
  9. Σκορπίζουμε την μπριζόλα μαζί με το λάδι της στα φασολάκια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αγγούρι, τις πιπεριές και το δυόσμο.
  10. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο μπολ με τη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει στην άκρη και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  11. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τα πράσινα φασολάκια με αγγούρι, δυόσμο και ψητό μοσχάρι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy