Συνταγή: Πλιγούρι πιλάφι με σταφίδες

Το πλιγούρι πιλάφι ήταν από τα πολύ συνηθισμένα εδέσματα στα καλά τραπέζια στη Σμύρνη.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
20′ προετοιμασία
1:20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:40′

Μαζί με τα σύκα, οι σταφίδες ήταν από τα κύρια εξαγωγικά προϊόντα της Σμύρνης. Οι μαγείρισσες της πόλης χρησιμοποιούσαν κουραντί (έτσι έλεγαν τις μαύρες σταφίδες) σχεδόν πάντα στα πιλάφια τους.

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το πλιγούρι πιλάφι με σταφίδες ξεκινάμε, ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το πλιγούρι και σοτάρουμε για άλλα 4 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον ζωμό, τις σταφίδες και αλατοπίπερο.
  3. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 20-25 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  4. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε το πλιγούρι πιλάφι με σταφίδες.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy