Συνταγή: Πλιγούρι με μελιτζάνες και βασιλικό

Νόστιμο, χορταστικό και υγιεινό, το πλιγούρι δένει θαυμάσια με τη γλύκα της μελιτζάνας και το μεθυστικό άρωμα του βασιλικού.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πλιγούρι με μελιτζάνες και βασιλικό, αρχικά βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 30 λεπτά, να ξεπικρίσουν.
  2. Στη συνέχεια, τις ξεπλένουμε, τις πιέζουμε με το χέρι μας να στραγγίξουν τα υγρά και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  4. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
  6. Παράλληλα, πλένουμε καλά το πλιγούρι σε ένα σουρωτήρι και το στραγγίζουμε.
  7. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και 750 ml νερό. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν.
  9. Ρίχνουμε το πλιγούρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι. Σιγομαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  10. Ρίχνουμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες και τον βασιλικό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  11. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε, το πλιγούρι με μελιτζάνες και βασιλικό, να «σταθεί» για λίγο και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy