Συνταγή: Πίτσα με σαλάμι Λευκάδας, αγκιναράκια από βάζο και ρόκα

Πίτσα με σαλάμι Λευκάδας, αγκιναράκια από βάζο και ρόκα, γεύσεις που δεν έχουμε συνηθίσει σε πίτσα αλλά θα μας ξαφνιάσουν ευχάριστα.

Μέσες μηνιαίες απολαβές υπαλλήλων για το 2ο τρίμηνο 2022
Last updated:
10′ προετοιμασία
7′ μαγείρεμα
Σύνολο: 17′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την πίτσα με σαλάμι Λευκάδας, αγκιναράκια από βάζο και ρόκα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Ξεπλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε στη μέση 10 αγκιναράκια λαδιού. Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με 1 κ.γ. μπούκοβο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  3. Στρώνουμε σε ένα ταψί 4 αραβικές ή κυπριακές πίτες.
  4. Αλείφουμε κάθε πίτα με 1 κ.σ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης και απλώνουμε σε καθεμία 3 λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδας. Πασπαλίζουμε με 100 γρ. ταλαγάνι χοντροτριμμένο.
  5. Ψήνουμε τις πίτσες για 5 – 7 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν λίγο οι πίτες.
  6. Σερβίρουμε την πίτσα με φύλλα ρόκας που έχουμε λαδώσει ελαφρώς.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy