Συνταγή: Πίτες γεμιστές με λαχανικά εποχής στο γκριλ

Τορτίγια ή αραβική πίτα με ψητές μελιτζάνες, κολοκύθια και πιπεριές Φλωρίνης. Ένα πεντανόστιμο σνακ.

Παραμένει στα μπουντρούμια του Αττίλα ο Αντρέας Σουτζιής
20′ προετοιμασία
5′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′

Υλικά

Μερίδες: για 2 μεγάλες αραβικές πίτες

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πίτες γεμιστές με λαχανικά εποχής στο γκριλ για αρχή προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και απλώνουμε όλα τα λαχανικά. Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το αλάτι, τα ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν και να καρυκευτούν καλά.
  3. Ψήνουμε για περίπου 5-6 λεπτά (ανάλογα με το πάχος που τα έχουμε κόψει), μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
  4. Μοιράζουμε τα ψημένα λαχανικά στις πίτες και τις τυλίγουμε σφιχτά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy