Συνταγή: Πιτάκια Καισαρείας με παστουρμά και ντομάτα

Αυτό το πιτάκι είναι τόσο νόστιμο που δεν σταματάς στο ένα. Καταλαβαίνετε το γιατί. Ειδικά η συνταγή της Νένας Ισμυρνόγλου είναι άλλο πράγμα. Εγγύηση.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
1: προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:15′

Υλικά

Κομμάτια: 24

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πιτάκια Καισαρείας με παστουρμά και ντομάτα, ξεκινάμε με τη γέμιση.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε κατά μέρος.

Πιτάκια

  1. Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε όλα μαζί σε 4 ισόπαχες λωρίδες στη μακριά τους πλευρά.
  2. Αλείφουμε με βούτυρο μία λωρίδα και βάζουμε 1 κουτ. σούπας γέμιση (περίπου 20 γρ.) στη μία της στενή άκρη.
  3. Τυλίγουμε σε ρολό, φέρνοντας και τα πλαϊνά του φύλλου προς τα μέσα για να σφραγίσουμε τη γέμιση. Βρέχουμε ελαφρά την άκρη του φύλλου για να κολλήσει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Κάθε ρολάκι που φτιάχνουμε το βάζουμε σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Αλείφουμε όλα τα ρολάκια με τον αραιωμένο κρόκο και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε μαζί με γιαούρτι της αρεσκείας μας.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy