Συνταγή: Πιπεριές τηγανητές με γιαούρτι και σουμάκ

Απίθανος, εύκολος και γρήγορος σαλονικιώτικος μεζές με πιπεριές κέρατο, γιαούρτι, σουμάκ και σουσάμι. Απολαύστε τον!

10′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 20′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις πιπεριές τηγανητές με γιαούρτι και σουμάκ, σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή σε μικρότερο, σε δόσεις) ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές.
  2. Οταν ροδίσουν από τη μία πλευρά, τις γυρίζουμε από την άλλη, σκεπάζουμε με ένα καπάκι (από κατσαρόλα, αν δεν έχει το τηγάνι μας)και τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
  3. Ξεσκεπάζουμε προσεκτικά -γιατί οι πιπεριές πιτσιλάνε- και περιχύνουμε με το ξίδι.
  4. Τις γυρίζουμε άλλη μία φορά με μια σπάτουλα και, όταν εξατμιστεί το ξίδι, τις βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  5. Ρίχνουμε από πάνω το γιαούρτι, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το σουμάκ και το μαυροκούκι.
  6. Σερβίρουμε τις τηγανητές πιπεριές με γιαούρτι και σουμάκ ζεστές, με αραβικές πίτες ή ζεστό ψωμί.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy