10′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: 6
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Ψήνουμε τις πιπεριές ακριβώς κάτω από το γκριλ για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσει ελαφρά η φλούδα τους και από τις δύο πλευρές.
- Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις βάζουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να ιδρώσουν ελαφρά για να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα. Τις ξεφλουδίζουμε, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μέτριο πυρέξ απλώνουμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές σε μία στρώση (φροντίζουμε να τα βάλουμε όμορφα, π.χ. 1 πιπεριά, 2 λουκάνικα κ.ο.κ.). Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα λουκάνικα.
- Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα με ένα πιρούνι.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και περιχύνουμε αμέσως τις πιπεριές και τα λουκάνικα με τη σάλτσα. Σερβίρουμε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 