10′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′
(Δείτε την δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)
Υλικά
Μερίδες: Για 6 άτομα
Χαλβάς
Γαρνίρισμα
Διαδικασία
Χαλβάς
- Για τον πηνίρ χαλβά, σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση το αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά.
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει καφέ.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι και αφήνουμε για 5 λεπτά να «πιει» όλο το νερό.
- Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και τη σκόνη φουντουκιού και τα ανακατεύουμε καλά. Θα αποκτήσει μια τέλεια ινώδη υφή.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και με ένα κουτάλι δημιουργούμε σχήμα λουλουδιού. Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και την κανέλα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 