Συνταγή: Πηνίρ Χαλβάς

Πρόκειται για ένα λαχταριστό γλύκισμα της τούρκικης κουζίνας με μοτσαρέλα και φουντούκια και με υπέροχη ινώδη υφή.

«Ο κάθε πρόεδρος και ο κάθε Γενικός Εισαγγελέας κλωτσά την υπόθεση στον επόμενο»
10′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′

(Δείτε την δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Υλικά

Μερίδες: Για 6 άτομα

Χαλβάς

Γαρνίρισμα

Διαδικασία

Χαλβάς

  1. Για τον πηνίρ χαλβά, σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό. 
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  3. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση το αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά.
  4. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
  5. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  6. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει καφέ.
  7. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι και αφήνουμε για 5 λεπτά να «πιει» όλο το νερό. 
  8. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και τη σκόνη φουντουκιού και τα ανακατεύουμε καλά. Θα αποκτήσει μια τέλεια ινώδη υφή.
  9. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και με ένα κουτάλι δημιουργούμε σχήμα λουλουδιού. Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και την κανέλα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy