Συνταγή: Πιλάφι με κάρι με το υπόλοιπο ψητό κοτόπουλο

Με το ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε από τις γιορτές φτιάχνουμε ένα αρωματικό πιλάφι.

Έξι περιστατικά ενδημικού τύφου κατέγραψε η Κύπρος το τελευταίο εξάμηνο
προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και, όταν αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το καρότο και σοτάρουμε για 4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 600 ml νερό, τη δάφνη και το μπαχαρικό (που επιλέξαμε). Οταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με ανοιχτό καπάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8 λεπτά ακόμα ή μέχρι να γίνει το ρύζι. Δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε πιπέρι. Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο νερό επιπλέον κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  4. Σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy