Συνταγή: Πικάντικη σούπα με κόκκινο λάχανο

Ιδιαίτερος συνδυασμός υλικών, όπως το κόκκινο λάχανο, το πράσινο μήλο και το σύγλινο, δημιουργούν ένα ασυνήθιστο αποτέλεσμα, που αρέσει στους λάτρεις των εκκεντρικών γεύσεων.

40′ προετοιμασία
2: μαγείρεμα
Σύνολο: 2:40′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την πικάντικη σούπα με κόκκινο λάχανο ξεκινάμε Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το μήλο με το κύμινο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε το λάχανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαραθεί καλά.
  3. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το ζωμό ή το νερό, το δεματάκι με τα μπαχαρικά και το μπέικον και αφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει έντονα.
  4. Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε το ξίδι και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά τόσο ώστε να κοχλάζει πολύ απαλά το υγρό και σιγο- βράζουμε για 11⁄2 ώρα με την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη (αφήνουμε ένα μικρό άνοιγμα να φεύγουν οι υδρατμοί).
  5. Όταν το λάχανο μαλακώσει πολύ και η σούπα έχει μελώσει, αφαιρούμε το μπέικον και τα μπαχαρικά από την κατσαρόλα.
  6. Διορθώνουμε το αλάτι, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy