Συνταγή: Πέστο βασιλικού με γραβιέρα Νάξου και φιστίκια Αιγίνης

Η ιδιαίτερη γλύκα του φιστικιού και η νοστιμιά του αξιώτικου τυριού μάς δίνουν ένα πέστο αρκετά διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Το πόρισμα για το Θανάση Νικολάου καταχωρείται στη Ν.Υπηρεσία
20′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 20′

Υλικά

Μερίδες: για 1 φλιτζάνι

Διαδικασία

  1. Για το πέστο βασιλικού με γραβιέρα Νάξου και φιστίκια Αιγίνης, σε μικρή κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα φιστίκια για 1 λεπτό, σουρώνουμε, αφαιρούμε τα φλούδια και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  2. Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τον βασιλικό με το σκόρδο και το φιστίκι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα. Έπειτα προσθέτουμε το τυρί και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  3. Σερβίρουμε σε μπρουσκέτες, σε σπαγκέτι, ως συνοδευτικό σε κρεατικά ή και σκέτο με ντομάτα και ψωμί.
  4. Σουρώνουμε δις με λεπτό σουρωτήρι και φυλάσσουμε το λάδι σε μικρό μπουκαλάκι στο ψυγείο για 6 μέρες. Μπορεί στον πάτο του μπουκαλιού να μαζευτεί πούλπα από τον βασιλικό. Δεν μας πειράζει, μπορούμε να ξανασουρώσουμε.
  5. Αρωματίζουμε με το λάδι βασιλικού σαλάτες, μπρουσκέτες, κρεατικά και ζυμαρικά. Δεν το μαγειρεύουμε, παρά μόνο προσθέτουμε σταγόνες σε έτοιμες παρασκευές.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy