Συνταγή: Πεντανόστιμη μπουγάτσα με τυρί

Μικροί, μεγάλοι όλοι θα λατρέψουν αυτήν την πεντανόστιμη αλμυρή μπουγάτσα με τυρί. Θα γίνει ανάρπαστη!

Οι εταιρείες αξιώνουν την παραχώρηση νέων ζωνών για εξαγωγή των πρώτων υλών για την κατασκευή του σκυροδέματος.
25′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:5′

Υλικά

Μερίδες: 9-12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπουγάτσα με τυρί, αρχικά βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Ρίχνουμε τις 3-4 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε.
  5. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για περίπου 15 λεπτά.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  7. Ενσωματώνουμε τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά.
  8. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  9. Τέλος, προσθέτουμε τα θρυμματισμένα τυριά.
  10. Λιώνουμε τη μισή κούπα βούτυρο προσέχοντας να μην κάψει.
  11. Βουτυρώνουμε ένα-ένα τα μισά φύλλα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί περίπου 30×35 εκ., το οποίο έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει.
  12. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα των τυριών.
  13. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα επίσης ένα-ένα.
  14. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και βρέχουμε ελαφρώς την επιφάνειά της με τα χέρια μας.
  15. Την ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  16. Την αφήνουμε να κρυώσει εκτός φούρνου για περίπου μισή ώρα και την κόβουμε στα σημεία που την έχουμε χαράξει.
  17. Σερβίρουμε, την μπουγάτσα με τυρί, καλύτερα ζεστή.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy