15′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πένες με ντοματίνια, φέτα και βασιλικό, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τις πένες για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τις πένες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν.
- Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τη φέτα, ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Μυστικά
Μπορούμε, αν θέλουμε, να αντικαταστήσουμε τη φέτα με μια ξινομυζήθρα, ένα ανθότυρο ή ένα βουτυράτο μανούρι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 