Συνταγή: Πένες με ντοματίνια, φέτα και βασιλικό

Μυρωδάτη και πανεύκολη μακαρονάδα με πένες, ντοματίνια, φέτα και βασιλικό. Ιδανική για τις ζεστές ημέρες.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πένες με ντοματίνια, φέτα και βασιλικό, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τις πένες για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά.
  3. Σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε.
  4. Βράζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  5. Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τις πένες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν.
  6. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τη φέτα, ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Προσθέτουμε τον βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Μυστικά

Μπορούμε, αν θέλουμε, να αντικαταστήσουμε τη φέτα με μια ξινομυζήθρα, ένα ανθότυρο ή ένα βουτυράτο μανούρι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy