Συνταγή: Πένες με γαρίδες και φασολάκια

Ένα πιάτο ανάλαφρο, γεμάτο φρεσκάδα, με ελάχιστα υλικά, φουλ αρωματικό θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο κλάδος αστυνομικού Σώματος, ΙΣΟΤΗΤΑ αναφορικά με την προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής της μισθολογικής αναβάθμιση των κλιμάκων στα Σώματα Ασφαλείας
30′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα φασολάκια και τον αρακά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας των ζυμαρικών και τα στραγγίζουμε.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο για 1/2 – 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη σόγια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαϊντανό.
  5. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά, τις γαρίδες, το κρεμμυδάκι και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  6. Σκορπίζουμε το σουσάμι και σερβίρουμε τις πένες με γαρίδες και φασολάκια.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy