45′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:45′
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Αυτό το παραδοσιακό νηστίσιμο λαδερό φαγητό που γίνεται με κοτσάνια (!) από τα σπανάκια, δένει με μια καρυδάτη σκορδαλιά. Μια εξαίσια, vegan, zero waste ιδέα!
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα πατσούδια, ξεκινάμε χαράσσοντας με ένα μαχαιράκι το χοντρό κομμάτι της ρίζας, για να μαγειρευτεί γρήγορα.
- Βάζουμε να βράσει μπόλικο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και όταν κοχλάσει, ρίχνουμε το σπανάκι και το ζεματίζουμε για 10 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό. Το στραγγίζουμε και το στύβουμε καλά.
- Καθαρίζουμε και στεγνώνουμε την κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε εκεί το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι μαζί με το κόκκινο γλυκό πιπέρι για 4-6 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει καλά και να αχνίσει.
- Ρίχνουμε 750-800 ml ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το σπανάκι να μαγειρευτεί για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κομμάτια στις ρίζες που είναι πιο σκληρά.
- Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να ρίξουμε λίγο επιπλέον νερό – το φαγητό είναι πλούσιο, σαλτσάτο και πρέπει να μείνει μια ικανή ποσότητα υγρού, αφού μέρος της θα χρησιμοποιήσουμε στη σκορδαλιά στη συνέχεια.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη την καρυδόψιχα με τα σκόρδα, το ξίδι και 1 κουτάλα της σούπας ζουμί της κατσαρόλας μέχρι να φτιάξουμε έναν πυκνό χυλό.
- Τον αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ώστε να ενωθούν τα αρώματα, και σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 