Συνταγή: Πατατοσαλάτα νησιώτικη με κάππαρη και κρίταμο

Η πατατοσαλάτα συνηθίζεται πολύ στα ανδριώτικα σπίτια. Η συνταγή που μας δίνει η μαγείρισσα Μαίρη Τηνιακού είναι μία από τις κλασικές εκδοχές.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:5′

Από τα παλιά χρόνια υπήρχε μεγάλη παραγωγή πατάτας και τις σαλάτες που έφτιαχναν τις νοστίμιζαν με μυρωδικά και με τα αγαπημένα τους τουρσιά, όπως είναι τα κρίταμα και οι κάππαρες, αλλά και οι καρύδες [άγριο χόρτο με την επίσημη ονομασία Centaurea raphanina mixta (αλιβάρβαρο αγκιναράκι) – σε όλες τις Κυκλάδες το βάζουν στις σαλάτες, το κάνουν φρικασέ, αλλά κυρίως το φτιάχνουν τουρσί].

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την πατατοσαλάτα με κάππαρη και κρίταμο, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα τις πατάτες, λίγο αλάτι και νερό που να τις καλύπτει και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι, που πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία. Τις στραγγίζουμε και τις κρυώνουμε με νερό της βρύσης.
  3. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση, τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy