Συνταγή: Πατατοσαλάτα με αυγοτάραχο

Το αυγοτάραχο δίνει στην πατατοσαλάτα μας μια γκουρμέ πινελιά.

40′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

Υλικά

Κομμάτια: 12

Για το λαδολέμονο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την πατατοσαλάτα, ξεκινάμε βράζοντας τις πατάτες στον ατμό ή τις ρίχνουμε σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα (για να μη στριμωχτούν και διαλυθούν) με 1/2 φλιτζάνι νερό. Τις σκεπάζουμε και, μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε συνθήκες ατμού, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη διαλύονται. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό επιπλέον.
  2. Τις μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε απαλά. Τις αρταίνουμε ζεστές, γιατί έτσι γίνονται πολύ νόστιμες.
  3. Προσθέτουμε την κάππαρη, τα μυρωδικά, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε τη σαλάτα στα ποτήρια που επιλέξαμε.
  4. Ανακατεύουμε τα υλικά για το λαδολέμονο σε ένα μπολ και βάζουμε 1 κουτ. γλυκού σε κάθε ποτήρι. Γαρνίρουμε με μερικές φέτες αυγοτάραχο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy