Συνταγή: Πατάτες τηγανητές «της γιαγιάς», με σάλτσα ντομάτας

Πατάτες τηγανητές βουτηγμένες μέσα σε σάλτσα από γλυκές καλοκαιρινές ντομάτες, φαγητό της αθωότητας δηλαδή. Απλό, γρήγορο και χορταστικό.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
5′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 15′

Ένα απλό γρήγορο και χορταστικό φαγητό που στους περισσότερους από εμάς θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Τη συνταγή μας έδωσε η κυρία Μαρία, μαγείρισσα στο καφενείο Γύπας όπου βρεθήκαμε στο πλαίσιο του ρεπορτάζ για το τεύχος του Γαστρονόμου «Στα καφενεία της Κρήτης».

Υλικά

Μερίδες: 1

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πατάτες τηγανητές «της γιαγιάς», ξεκινάμε με τη σάλτσα. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά δευτερόλεπτα τον πελτέ να μυρίσει.
  2. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ώσπου να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα.
  3. Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις πατάτες και μόλις ροδίσουν τις βγάζουμε, τις αλατίζουμε ελαφρά και, όπως είναι καυτές, τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και τις ανακατεύουμε καλά.
  4. Τις σερβίρουμε αμέσως και, αν θέλουμε, τις πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy