Συνταγή: Πατάτες με χοντρό αλάτι

Πατάτες στα κάρβουνα, μπορείτε όμως να τις ψήσετε στον φούρνο και, για να δώσετε την αίσθηση του καπνιστού, να τις καρυκεύσετε με λίγη καπνιστή πάπρικα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
προετοιμασία
1:30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:30′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πατάτες με χοντρό αλάτι, ξεκινάμε πλένοντας σχολαστικά τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις σκουπίζουμε και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο μία μία.
  2. Βάζουμε τις πατάτες σε δυνατό φούρνο και ψήνουμε για 1-1 1⁄2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τις βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο, τις κόβουμε στη μέση και τις ακουμπάμε από την πλευρά της σάρκας πάνω σε πλάκα ψησίματος ή στη σχάρα του φούρνου, στη λειτουργία του γκριλ, μέχρι να ροδίσουν καλά, να κάνουν μια χρυσαφένια κρούστα και να γίνουν τραγανές.
  4. Τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι, βούτυρο και καπνιστή πάπρικα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy