Συνταγή: Πατάτες γιαχνί με κάππαρη

Κλασικό κι αγαπημένο φαγητό οι πατάτες γιαχνί, από τα απλά κι ωραία, αλλά εδώ η Νένα Ισμυρνόγλου του προσθέτει έξτρα γεύσεις και αρώματα και μας κάνει να το δούμε με νέα ματιά.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πατάτες γιαχνί με κάππαρη, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο, τζίντζερ, τη δάφνη, το μπούκοβο και την κάππαρη για 2-3 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε να λαδωθούν. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον άνηθο, τον δυόσμο, 1 φλιτζάνι νερό και αλατοπίπερο.
  3. Αφήνουμε να πάρει βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  4. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy