20′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′
Υλικά
Τεμάχια: 18
Για το φύλλο
Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε παστουρμαδοπιτάκια τηγανητά με σπιτικό φύλλο, ξεκινάμε με το φύλλο και σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
- Ρίχνουμε σταδιακά περίπου 600-700 ml χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και εύπλαστο ζυμάρι.
- Καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί.
- Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια, αδειάζουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
- Καθένα το ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο διαστάσεων περίπου 60 x 60 εκ. Το κάθε φύλλο το κόβουμε σε 9 τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων περίπου 20 x 20 εκ.
- Στο κέντρο κάθε κομματιού απλώνουμε από 1 φέτα παστουρμά και μοιράζουμε το τριμμένο κασέρι και το μείγμα ντομάτας.
- Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα, σχηματίζοντας πακετάκια και πατάμε καλά όλες τις ενώσεις για να κλείσουμε μέσα τα υλικά.
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο – τόσο που να κολυμπάνε μέσα τα πιτάκια– μέχρι να χρυσίσει το φύλλο.
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα περιττά λάδια και τα πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 