Συνταγή: Πάστα φλόρα νηστίσιμη

Τι και αν δεν έχει βούτυρο η ζύμη αυτής της πάστα φλόρας, η γεύση της είναι υπέροχη!

Το πόρισμα για το Θανάση Νικολάου καταχωρείται στη Ν.Υπηρεσία
35′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:10′

Υλικά

Κομμάτια: 15

Διαδικασία

  1. Για την Πάστα φλόρα νηστήσιμη ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη μαρμελάδα, σε ένα μπολ.
  3. Ανακατεύουμε ελαφρώς, ίσα-ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά (μόλις το αλεύρι ενσωματωθεί σταματάμε το ανακάτεμα).
  4. Κρατάμε λίγη από τη ζύμη για να κάνουμε τη διακόσμηση και απλώνουμε την υπόλοιπη σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκ., πιέζοντάς τη προς τα κάτω με τα δάχτυλά μας.
  5. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη.
  6. Τη λίγη ζύμη που κρατήσαμε, την ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο και την κόβουμε σε λωρίδες με ένα μαχαίρι ή σε διάφορα σχήματα με ένα μικρό κουπάτ.
  7. Τοποθετούμε τα κομματάκια πάνω στη μαρμελάδα.
  8. Ψήνουμε την πάστα φλόρα για 30-35 λεπτά.

Μυστικά

  • Άλλος τρόπος να διακοσμήσουμε το γλυκό είναι ο εξής: τη λίγη ζύμη που κρατήσαμε για διακόσμηση, τη βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια την τρίβουμε πάνω από τη μαρμελάδα.
  • Αν έχουμε σπιτική μαρμελάδα, οποιαδήποτε, την προτιμάμε.
  • Η πάστα φλόρα γίνεται πολύ νόστιμη με μαρμελάδα βερίκοκο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy