5′ προετοιμασία
12′ μαγείρεμα
Σύνολο: 17′
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Στο ημίφως που έλουζε πλαγίως τη μικρή, ατμοσφαιρική κουζίνα του σπιτιού του, ο κύριος Μονφρέντα ετοίμασε μια sur mesure πάστα αλ λιμόνε-αποκάλυψη, με ένα ζυμαρικό haute couture, κομμένο στο σχήμα του λογοτύπου του ιταλικού οίκου μόδας Fendi. Είναι κι αυτή μία από τις δωρικές συνταγές-σύμβολα της ιταλικής κουζίνας, που με μόλις τρία υλικά και συμπυκνωμένη γεύση αποδίδουν την έννοια του τόπου και του χρόνου με τρόπο διθυραμβικό.
Υλικά
Μερίδες: 2
Διαδικασία
- Για την Πάστα αλ λιμόνε, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, την πιπερίτσα πεπεροντσίνο ή τσίλι (αν χρησιμοποιήσουμε) και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι να ενωθούν.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει 1 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία, για να γίνουν αλ ντέντε.
- Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται.
- Σερβίρουμε την πάστα αλ λιμόνε ζεστή ή και χλιαρή και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη επιπλέον παρμεζάνα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 