Συνταγή: Πάστα αλ λιμόνε από τον Αντόνιο Μονφρέντα

Ο βενετσιάνος γκουρού της εσωτερικής διακόσμησης και συνδημιουργός του περιοδικού Cabana μας μαγειρεύει πάστα αλ λιμόνε, ένα εμβληματικό πιάτο του ιταλικού Νότου.

5′ προετοιμασία
12′ μαγείρεμα
Σύνολο: 17′

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Στο ημίφως που έλουζε πλαγίως τη μικρή, ατμοσφαιρική κουζίνα του σπιτιού του, ο κύριος Μονφρέντα ετοίμασε μια sur mesure πάστα αλ λιμόνε-αποκάλυψη, με ένα ζυμαρικό haute couture, κομμένο στο σχήμα του λογοτύπου του ιταλικού οίκου μόδας Fendi. Είναι κι αυτή μία από τις δωρικές συνταγές-σύμβολα της ιταλικής κουζίνας, που με μόλις τρία υλικά και συμπυκνωμένη γεύση αποδίδουν την έννοια του τόπου και του χρόνου με τρόπο διθυραμβικό.

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για την Πάστα αλ λιμόνε, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, την πιπερίτσα πεπεροντσίνο ή τσίλι (αν χρησιμοποιήσουμε) και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι να ενωθούν.
  2. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει 1 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία, για να γίνουν αλ ντέντε.
  4. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται.
  6. Σερβίρουμε την πάστα αλ λιμόνε ζεστή ή και χλιαρή και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη επιπλέον παρμεζάνα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy