20′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η FISH FROM GREECE, ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά ψάρια, ζει και αναπτύσσεται μέσα στην κρυστάλλινη Ελληνική θάλασσα είναι ένα ψάρι υψηλής ποιότητας, τρυφερό, εξαιρετικά θρεπτικό με πλούσια γεύση, βελούδινη υφή, πλούσιο σε ω3.
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε παπαρδέλες με σοτέ σε σάλτσα πέστο ρόκας, αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό (al dente) και τα σουρώνουμε.
- Αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια από την ρόκα.
- Έπειτα, την βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το πεκορίνο, το σκόρδο και τα αμύγδαλα, αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε μέχρι να αρχίσουν να ψιλοκόβονται και σιγά – σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσουμε μια παχύρευστη σάλτσα.
- Κόβουμε τα φιλέτα σε κομμάτια 2 – 3 εκ.
- Τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα πέστο στο τηγάνι με την τσιπούρα και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις παπαρδέλες ανακατεύοντας προσεκτικά για 1 – 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε, τις παπαρδέλες με σοτέ σε σάλτσα πέστο ρόκας, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 