10′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα πάνκεϊκ με καρύδα και ψητό ανανά με ρούμι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε προσεκτικά το ρούμι και τον ανανά κομμένο σε κύβους, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ο ανανάς.
- Βάζουμε 130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο αλάτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1 φλιτζ. του καφέ από το μείγμα στο τηγάνι. Ψήνουμε το πάνκεϊκ για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσει. Βγάζουμε σε πιατέλα.
- Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Σερβίρουμε τα πάνκεϊκ με τον ανανά και λίγο ινδοκάρυδο, τριμμένο ή σε φλούδες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 