Συνταγή: Pancakes με μήλο, κανέλα και τραγανή, ψιχουλιαστή επικάλυψη

Αυτά τα τραγανά, «ψιχουλιαστά» απ' έξω πάνκεϊκ με μήλο, που μοσχοβολάνε κανέλα, σου φτιάχνουν τη μέρα. Είναι θαύμα με λίγη ζάχαρη άχνη, μέλι, βούτυρο ή φρούτα.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο κλάδος αστυνομικού Σώματος, ΙΣΟΤΗΤΑ αναφορικά με την προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής της μισθολογικής αναβάθμιση των κλιμάκων στα Σώματα Ασφαλείας
20′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Υλικά

Τεμάχια: 6-8

Για τα πανκέικ

Διαδικασία

Τραγανό, ψιχουλιαστό μείγμα

  1. Για να φτιάξουμε πάνκεϊκ με μήλο, κανέλα και τραγανή, ψιχουλιαστή επικάλυψη, αρχικά βάζουμε, σε ένα μπολ, όλα τα υλικά.
  2. Τρίβουμε το βούτυρο στα στεγνά υλικά με τα δάχτυλά μας μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα σαν ψιλά ψίχουλα.
  3. Δουλεύουμε με γρήγορες κινήσεις, για να μην προλάβει να λιώσει το βούτυρο από τη θερμοκρασία των χεριών μας.
  4. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Πανκέικ

  1. Σε ευρύχωρο μπολ βάζουμε όλα τα στεγνά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ και αλάτι) και ανακατεύουμε καλά.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά (γάλα, αυγό και λιωμένο βούτυρο).
  3. Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια, πρόχειρα και ελάχιστα, μέχρι απλώς τα δύο μείγματα να ενωθούν. Θα μείνουν κομπαλάκια στο μείγμα, αλλά δεν ανησυχούμε.
  4. Προσθέτουμε το μήλο και ανακατεύουμε.
  5. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει το βούτυρο.
  6. Ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού 1 κουτ. σούπας από το τραγανό, ψιχουλιαστό μείγμα.
  7. Το απλώνουμε και πάνω του αδειάζουμε 1 κουτάλα της σούπας από τον χυλό του πάνκεϊκ.
  8. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά και πασπαλίζουμε το πάνκεϊκ με 1-2 κουτ. σούπας από το τραγανό μείγμα.
  9. Γυρίζουμε το πάνκεϊκ με σπάτουλα και ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά.
  10. Βάζουμε σε πιάτο το ψημένο πάνκεϊκ και συνεχίζουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν.
  11. Κάθε φορά που φτιάχνουμε ένα νέο πάνκεϊκ, βουτυρώνουμε το τηγάνι. Φτιάχνουμε συνολικά περίπου 8 κομμάτια.
  12. Σερβίρουμε τα πάνκεϊκ με μήλο, κανέλα και τραγανή επικάλυψη με όποιο από τα υλικά για το σερβίρισμα θέλουμε, σε όποιον συνδυασμό μάς αρέσει, ακόμη και με όλα μαζί.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy