20′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′
Υλικά
Τεμάχια: 8-10
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα pancakes με λεμόνι και ρικότα (ή ανθότυρο) στη ζύμη, ξεκινάμε ανακατεύοντας το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ.
- Ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ένα μαντεμένιο ή ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και με τον τρίφτη ξύνουμε το λεμόνι πάνω από το μπολ.
- Τρίβουμε με τα δάχτυλά μας τη ζάχαρη με το ξύσμα, για να αρωματιστεί καλά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο ανοιχτόχρωμο μείγμα.
- Προσθέτουμε το τυρί, το ξινόγαλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Δεν πειράζει αν μείνουν μερικά κομματάκια εδώ και εκεί.
- Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.
- Βουτυρώνουμε γενναιόδωρα το τηγάνι και ρίχνουμε δόσεις από το μείγμα όσο 1/4 κούπας, αφήνοντας 2-3 εκ. ανάμεσα στα πάνκεϊκ.
- Ψήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά, ανάλογα με τη φωτιά, μέχρι να χρυσίσουν καλά τα πάνκεϊκ από κάτω και να δούμε φουσκάλες στην επιφάνεια. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
- Σερβίρουμε τα pancakes με λεμόνι και ρικότα ζεστά ή χλιαρά με ό,τι θέλουμε: μέλι ή άλλα γλυκαντικά, βούτυρο, φρούτα κ.λπ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 