10′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 20′
Υλικά
Τεμάχια: 8-10
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις «τηγανίτες» με ασπράδια, βρώμη και σταφίδες, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200° C.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε για 2 λεπτά. Πρέπει να προκύψει ένα σχετικώς ενιαίο μείγμα.
- Ψεκάζουμε ή αλείφουμε με λάδι ένα αντικολλητικό ταψί (ή στρώνουμε ένα κοινό ταψί με καλής ποιότητας αντικολλητικό χαρτί ψησίματος).
- Ρίχνουμε 1 κ.σ. από το μείγμα για κάθε τηγανίτα, σε απόσταση τη μία από την άλλη για να μην κολλήσουν (αν δεν τις φουρνίσουμε αμέσως, θα αρχίσει να κυλάει το μείγμα).
- Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε τις τηγανίτες χλιαρές ή σε θερμοκρασία δωματίου σκέτες, πασπαλισμένες με λίγη κανέλα, με γιαούρτι άπαχο (ή άλλο) και λίγο μέλι (αν δεν κάνουμε δίαιτα).
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 