15′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 15′
Υλικά
Βάρος: 900 γρ.
Διαδικασία
- Στραγγίζουμε καλά τα σύκα από το σιρόπι τους. Κρατάμε το σιρόπι σε ένα μπολ και ψιλοκόβουμε τα σύκα, τα οποία βάζουμε σε άλλο μπολ.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή, σαν γιαούρτι. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε τα σύκα, ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μείγμα, και το αδειάζουμε σε ένα μακρόστενο πλαστικό ή μεταλλικό μπολ.
- Το σκεπάζουμε με καπάκι ή διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε όλο το βράδυ στην κατάψυξη.
- Βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη περίπου 15 λεπτά πριν σερβίρουμε. Μοιράζουμε μπάλες από το παγωτό σε μπολάκια ή φαρδιά ποτήρια, με την ειδική κουτάλα (σκουπ), την οποία βουτάμε κάθε φορά σε ζεστό νερό.
- Αν θέλουμε, περιχύνουμε κάθε μερίδα με λίγο από το σιρόπι σύκου που αφήσαμε στην άκρη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 