30′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 30′
Υλικά
Βάρος: για 1 λίτρο παγωτό
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το παγωτό με ανθότυρο και αριάνι, ξεκινάμε χτυπόντας στον κάδο του μίξερ το ανθότυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
- Προσθέτουμε το αριάνι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε έως ότου γίνει ένα λείο μείγμα.
- Αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό ταψάκι ή μπολ που έχουμε καλύψει με μεμβράνη και σκεπάζουμε την επιφάνεια με λαδόκολλα (που να εφάπτεται στο μείγμα) και από πάνω με το καπάκι του σκεύους ή με διπλό φύλλο αλουμινόχαρτο.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει, για περίπου 5 ώρες.
- Αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά, ώστε να μαλακώσει και να μπορούμε να το κόψουμε. Το ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνουμε λίγα λίγα στον πολυκόφτη.
- Τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο και λείο μείγμα και αδειάζουμε ξανά στο ταψάκι ή στο μπολ, απλώνοντάς το.
- Σκεπάζουμε με τον ίδιο τρόπο όπως και προηγουμένως και καταψύχουμε μέχρι να παγώσει ξανά το παγωτό (περίπου 2 ώρες).
- Πριν σερβίρουμε, το βγάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά, ώστε να μπορούμε να βγάλουμε μπάλες με το ειδικό εργαλείο (σκουπ).
Μυστικά
Μπορούμε να αρωματίσουμε το μείγμα του παγωτού με 1 κουτ. γλυκού κανέλα ή ρούμι ή υγρή βανίλια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 