Συνταγή: Pad Thai (ταϊλανδέζικο καλαμάρι με ρυζομακάρονα)

Νηστίσιμο με αρώματα απωανατολίτικα, εξωτικά και ιδιαίτερα. Απαιτείται μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα έθνικ τρόφιμα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
16′ μαγείρεμα
Σύνολο: 46′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε Pad Thai (ταϊλανδέζικο καλαμάρι με ρυζομακάρονα), αρχικά ανακατεύουμε, σε μια μικρή κατσαρόλα, τη ζάχαρη, τη fish sauce, το tamarind, τη sriracha και το σκόρδο.
  2. Στη συνέχεια, τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.
  4. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ρυζομακάρονα σύμφωνα με τις οδηγίες.
  5. Στραγγίζουμε, τα κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό και τα κρατάμε στην άκρη.
  6. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το καλαμάρι για 2 λεπτά, ίσα να αλλάξει χρώμα.
  7. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε σκεύος.
  8. Στην ίδια κατσαρόλα και στο λάδι που έμεινε ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, τα καρότα, τις φύτρες φασολιού και σοτάρουμε για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά να παραμείνουν τραγανά.
  9. Προσθέτουμε τα noodles, τη σάλτσα που είχαμε κρατήσει στην άκρη, το καλαμάρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να σκορπιστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  11. Σκορπίζουμε τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμύδι, τα φιστίκια και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε το ταϊλανδέζικο καλαμάρι με ρυζομακάρονα.

Μυστικά

*Τα βρίσκουμε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy