Συνταγή: Ωμή ντοματόσουπα με κρουτόν σκόρδου

Μια δροσιστική σούπα με ωραία υφή και γεύση. Τώρα που οι ντομάτες είναι στα καλύτερα τους η σούπα θα βγει έξτρα νόστιμη.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σούπα

Για τα κρουτόν

Διαδικασία

Σούπα

  1. Για να ετοιμάσουμε την ωμή ντοματόσουπα με κρουτόν σκόρδου πολτοποιούμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε τις ντομάτες (σε δόσεις αν είναι μικρός).
  2. Πρέπει να επιμείνουμε, για να γίνουν σχεδόν σαν χυμός.
  3. Τον σουρώνουμε σε βαθύ μπολ, ώστε να αφαιρέσουμε σπόρια και τυχόν κομματάκια.
  4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο, να μαριναριστούν.
  5. Στη συνέχεια, χτυπάμε το όλον στον πολυκόφτη (σε δόσεις) μέχρι να προκύψει μια λεία κρέμα.
  6. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο αν χρειάζεται.

Κρουτόν

  1. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τα κυβάκια ψωμιού, προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  2. Μοιράζουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ, σκορπίζουμε τα κρουτόν και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy